Ziua Mondiala a Curateniei

In fiecare an pe data de 23 septembrie se sarbatoreste “ Ziua Mondiala a Curateniei “.Aceasta zi a fost lansata in anul 1993 de Organizatia Natiunilor Unite, in parteneriat cu Organizatia “ Clean Up The Word “ si are scopul de a inspira si de a indemna comunitatile sa curete,sa imbunatateasca si sa protejeze mediul,prin realizarea diverselor actiuni de ecologizare.

In acest context,membrii Consiliului Local Banesti,angajatii primariei Banesti si elevii scolii Ioan Duhovnicul Banesti au dat o mana de ajutor la strangerea gunoaielor din Banesti si Urleta.

Participantii la eveniment au primit manusi, saci menajeri si au ajutat la ecologizarea zonei,tragand astfel un semnal de alarma ca protejarea mediului inconjurator este primordiala.

 

Galerie foto

              

 

 

Last modified on Monday, 26 September 2016 10:37

Alte informatii

 • STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ 2012 – 2018

  Orice comună trebuie să îşi asimileze şi să promoveze o viziune strategică în ceea ce priveşte dezvoltarea sa în viitor. Lipsa unei asemenea viziuni duce la o activitate administrativă haotică, în cadrul căreia se pot rata oportunităţi şi se consumă iraţional resurse preţioase. Experienţa internaţională a arătat că proiectele şi programele operaţionale funcţionează cel mai bine atunci când fac parte dintr-un cadru coerent şi când există o coordonare la nivel strategic.

  Procesul de planificare strategică (PPS) a vizat definirea reperelor strategice de dezvoltare a comunităţii pe o perioadă de 5-7 ani. Etapele metodologice principale ale PPS au fost următoarele: realizarea unei analize preliminare, stabilirea viziunii asupra dezvoltării strategice a comunităţii, analiza sectorială a domeniilor strategice principale şi articularea documentului strategic.

  Principiile care au stat la bază PPS au fost asigurarea validităţii ştiinţifice, implicarea comunităţii, transparenţa, obiectivitatea, coerenţa şi continuitatea demersului. Pentru a da roade, însă, planificarea strategică trebuie însoţită de promovarea, la nivelul administraţiei publice, a unui management strategic integrat, la toate nivelurile, capabil să identifice şi să speculeze oportunităţile apărute în beneficiul comunităţii.

   

  Apasati aici  pentru a vedea ,,STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ 2012 – 2018,,