106 ani de la moartea lui Aurel Vlaicu

{gallery}avl{/gallery}

 

106 ani de la moartea lui Aurel Vlaicu, inventatorul român care a revoluționat aviația în anii de pionierat de la începutul secolului 20.

 

Vineri, 13 septembrie, 2019, se împlinesc 106 de ani de când Aurel Vlaicu, unul dintre pionierii aviaţiei mondiale, a încetat din viaţă, la numai 30 de ani. Inventatorul s-a prăbuşit cu avionul său în localitatea prahoveană Băneşti, în încercarea sa temerară de a traversa Munţii Carpaţi. Aurel Vlaicu, inginer, inventator şi pionier al aviaţiei române şi mondiale s-a născut pe 19 noiembrie 1882, în localitatea hunedoreană Binţinţi, lângă Orăștie. În cadrul manifestărilor comemorative de astăzi ce au avut loc în localitatea Bănești, administratorul public al județului, Fabioara Ionescu, alături de reprezentanții autorităților locale și ai altor instituții, au depus coroane de flori, ca un omagiu adus celui care prin sacrificarea propriei vieţi a lăsat moştenire neamului românesc şi întregii umanităţi primul aparat de zbor.

{gallery}av{/gallery}

Last modified on Thursday, 19 September 2019 06:49

Alte informatii

 • STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ 2012 – 2018

  Orice comună trebuie să îşi asimileze şi să promoveze o viziune strategică în ceea ce priveşte dezvoltarea sa în viitor. Lipsa unei asemenea viziuni duce la o activitate administrativă haotică, în cadrul căreia se pot rata oportunităţi şi se consumă iraţional resurse preţioase. Experienţa internaţională a arătat că proiectele şi programele operaţionale funcţionează cel mai bine atunci când fac parte dintr-un cadru coerent şi când există o coordonare la nivel strategic.

  Procesul de planificare strategică (PPS) a vizat definirea reperelor strategice de dezvoltare a comunităţii pe o perioadă de 5-7 ani. Etapele metodologice principale ale PPS au fost următoarele: realizarea unei analize preliminare, stabilirea viziunii asupra dezvoltării strategice a comunităţii, analiza sectorială a domeniilor strategice principale şi articularea documentului strategic.

  Principiile care au stat la bază PPS au fost asigurarea validităţii ştiinţifice, implicarea comunităţii, transparenţa, obiectivitatea, coerenţa şi continuitatea demersului. Pentru a da roade, însă, planificarea strategică trebuie însoţită de promovarea, la nivelul administraţiei publice, a unui management strategic integrat, la toate nivelurile, capabil să identifice şi să speculeze oportunităţile apărute în beneficiul comunităţii.

   

  Apasati aici  pentru a vedea ,,STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ 2012 – 2018,,